• Панторал - 60 капсули

 Панторал - Енергостимулиращ продукт

Освен високоактивния плазмен пантохематоген, «Панторал» съдържа  ред биологично активни компоненти, които усилват неговото биостимулиращо, тонизиращо и рехабилитационо действие. Например, еще една уникална природна субстанция – автолизат от дрожди за пенливи вина, или, говорейки на научен език, дрожди -(захаромицети). Тези удивителни микроорганизми се явяват най-богат източник на на аминокиселини, витамини от групата В, витамини А и Е, желязо, цинк, магнезий и много други микроелементи, а така също и природни фактори на ръста, обезпечаващи удивителната способност на клетките на дрождите да се размножават и регенерират. Както показват научните изследвания, автолизата от дрожди-захаромицети способства за нормализацията на обменните процеси, притежава биостимулиращо действие, способства за укрепването на имунитета.

Другият компонент на «Панторала» – витамин С – усилва имуностимулиращите свойства на пантохематогена и има мощно антиоксидантно действие, което позволява използоването на «Панторал» за укрепване на защитните сили на организма в периодите на сезонни епидемии от простудни инфекции. Освен това, витамин С допълва почти пълния витаминен и минерален състав на автолизата от дрожди-захаромицети, което позволява използването на «Панторал» в качество на пълноценен витаминно-минерален препарат. Постъпването на витамин С с храната способства за образуване на колаген, нормалната функция на кръвоносните съдове и подобрява структурата на костите и хрущялите.Съвместно с тиамина, важен съставляващ компонент на Панторал, витамин С способства за нормалния енергиен обмен и за нормалното функциониране на нервната и психическа системи.

За максимален адаптогенен ефект е необходимо съчетание на адаптогени от растителен и животински произход. Затова съставът на «Панторала» е допълнен с едни от най-силните растителни адаптогени – екстракт от корен на елеутерокок. Това мощно тонизиращо и адаптогенно средство е получило световна известност след като е станало известно, че препаратът от елеутерокок е  използван в качество на «тайно средство» при подготовката на първите съветски космонавти. Именно тогава в задграничната литература елеутерококът получава почетното име «сибирски женшен».

И накрая, пета съставка на «Панторал» се явява още един ценен дар от Горен Алтай – червеният корен, или сибирски копеечник. Това рядко растение отдавна се използва от алтайските ловци за възстановяване на силите и поддържане на тонуса по време на дългите планински преходи. Съвременната медицина подтвърждава наличието в това растение на природни биостимуланти, а също на голямо количество биофлавоноиди, притежаващи имуностимулиращи, антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Благодарение на своя уникален състав, «Панторал»:

    повишава физическата и умствената работоспособност,
    оказва противоязвено действие,
    оказва благоприятно въздействие на чревната микрофлора,
    подобрява потентността и състоянието на половата система при мъжа,
    нормализира хормоналната регулация на обмена на калция в костите, 
    благодарение на което укрепва костите и профилактира остеопорозата,
    подобрява состоянието при остеохондроза и заболявания на ставите,
    нормализира обмяната на веществата,
    укрепва имунитета,
    оказва антиоксидантно въздействие на организма,
    оказва широко противовъзпалително и регенериращо действие.

Приложение:  Възрастни - по 1 капсула на ден по време на хранене. Продължителност на приема 1-2 месеца.

Опаковка: 60 капсули

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Панторал - 60 капсули

  • 62,39лв.


Свързани продукти

Панторал - Енергостимулиращ продукт

Панторал - Енергостимулиращ продукт

Панторал - Енергостимулиращ продуктДругият компонент на «Панторала» – витамин С – усилва имуностимул..

32,32лв.

CoreNRG- универсален имунобустер

CoreNRG- универсален имунобустер

За създаването на универсалния имунобустер CoreNRG са обединени два легендарни продукта, които вече ..

18,77лв.

Етикети: панторал, сибирско-здраве, витаминС, pantoral, енергия, язва, грип, колаген