• Формула 3- соло Ренесанс- 120 капс.

Formula 3 соло - тройна система за комплексно клетъчно очистване на организма. Формула 3

Антиоксидантна защита на клетките

Антиоксидантите – това са съединения с различен химически състав, защитаващи мембраните на клетките от вредните въздействия, които могат да причинят излишно окисляване в организма.

С други думи, антиоксидантите притежават способността да свързват свободните радикали (активни неустойчиви частици, които могат да предизвикат процеси на  пероксидация) и се явяват защитници на нашите клетки. Свободните радикали постоянно се образуват в организма в резултат на окислително–възстановителните реакции в процеса на жизнената дейност под влияние на различни неблагоприятни фактори на външната среда: замърсен въздух, радиация, цигарен дим, повишено ултравиолетово излъчване, стресови ситуации, инфекции и т.н. В организма свободните радикали отслабват имунната система, повреждат съдовия ендотел, ускоряват стареенето на ставния хрущял и влияят на процесите на преждевременното стареене, което води до разрушителна верижна реакция, способстваща развитие на заболявания и  патологични изменения. Антиоксидантите помагат на организма да понижи нивото на увреждане на тъканите и да ускори процесите на оздравяване.

В природата има много антиоксиданти. Ендогенните се изработват в самия организъм (женските полови хормони, коензим  Q10, каталаза ензими, глутатионпероксидаза и т.н.). Екзогенните антиоксиданти постъпват с храната, най-простият и известен от тях е витамин С. Само че за да се справят с въздействието на разрушителните вещества, не са достатъчни един, два или три от тях, защото те действат комплексно. Именно с тази гледна точка е бил разработен антиоксидантния комплекс «Истоки чистоты. Формула 3», в чийто състав влизат всички необходими за нормалната жизнена дейност антиоксиданти. Тези природни вещества, защитаващи клетките отвън, отвътре и освен това – на ниво много уязвимата клетъчна обвивка, обеспечават «троен механизъм» за защита:

  • външната защита на клетките се осигурява от такива антиоксиданти като витамин С, растителните биофлавоноиди (рутин, дихидрокверцетин), а също екстракт от гроздови семена, боровинки, червена боровинка, мащерка и зелен чай. Те създават мощна преграда около всяка клетка, свързвайки и неутрализирайки свободните радикали;
  • вътрешната защита на клетките се осигурява от такива антиоксидантни микроелементи като цинк, селен, мед и манган, а също рибофлавин. Те проникват в клетките и стимулират работата на защитните вътреклетъчни ферменти, които, подобно на «капани» неутрализират свободния кислород, образуващ се вътре в клетката;
  • за укрепвването на клетъчните стени и защитата им от повреждане се грижат витамини А и Е, а също ликопин и бета-каротин. Те проникват през клетъчните мембрани и инхибират вредни окислителни процеси, които могат да доведат до образуването на опасни "дупки" в клетъчните стени. Благодарение на тройния си ефект  «Истоки Чистоты. Формула 3» не само очиства организма от шлаките, но и го защитава от други по-опасни екологични фактори на съвременната градска среда.

Намиращите се в състава на комплекса антиоксиданти се подразделят на: антиоксиданти - ферменти, които премахват активните съединения на кислорода и антиоксиданти - витамини, които обезвреждат агресивно настроените радикали, затормозяващи процеса на формиране на други радикали, защитавайки клетките на организма от гибелно разрушаване.

Приложение:

Възрастни - по 2 капсули по време на хранене. Продължителност на приема 2-3 месеца курс до 2-3 пъти в годината.

Активен състав  

- поливалентен антиоксидантен комплекс (витамини А, Е, С, рибофлавин, мед, манган, цинк, селен, хром)

- екстракт от салвия

- екстракт от плодовете на червена боровинка

- екстракт от гроздови семена

- екстракт от мащерка

- екстракт от риган

- екстракт от зелен чай

- рутин

- ликопен

- екстракт от боровинка

- бета-каротин

- екстракт от сибирска лиственица (90% дихидрокверцетин)

Опаковка: 120 капсули!

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Формула 3- соло Ренесанс- 120 капс.

  • 69,60лв.


Свързани продукти

Formula 4 N.V.M.N.(Формула 4) (120 капсули)

Formula 4 N.V.M.N.(Формула 4) (120 капсули)

Новомин - Formula 4 N.V.M.N.Корпорация "Сибирско здраве" разработи нова хранителна добавка с витамин..

39,60лв.

Комплект "IQ BOX"

Комплект "IQ BOX"

Комплект "IQBox" - Подобри интелектуалния си потенциалРабота, учение, къщна работа и занимания ..

44,40лв.

CoreNRG- универсален имунобустер

CoreNRG- универсален имунобустер

За създаването на универсалния имунобустер CoreNRG са обединени два легендарни продукта, които вече ..

19,20лв.

Етикети: формула 3, сибирско здраве пловдив, sibirskozdrave-plovdiv, хранителни добавки, антиоксидант, работоспособност, имунна система, природна медицина, антиоксидантен комплекс, бета-каротин, салвия, сибирска лиственица, гроздови семена, мащерка, риган, боровинка, зелен чай, ликопен