Общи условия за ползване на sibirskozdrave-plovdiv.com

1. ПРЕДМЕТ

1.1 Настоящият документ представлява Общите условия за ползване на онлайн магазин с домейн https://sibirskozdrave-plovdiv.com/ , собственост на „Здравена“ ЕООД.

1.2 В онлайн магазин с домейн https://sibirskozdrave-plovdiv.com/ (наричан по-долу за краткост „САЙТ“) ще откриете продукти с биологично-активни хранителни добавки и натурална козметика (наричани по-долу „ПРОДУКТИ“).  

2. ДАННИ ЗА ПРОДАВАЧА

2.1 „Здравена“ ЕООД, ЕИК 203535654, с адрес: гр.Пловдив, ул. Полковник Бонев № 17.

2.2 „Здравена“ ЕООД администрира електронния магазин https://sibirskozdrave-plovdiv.com/ , под форма на сайта https://sibirskozdrave-plovdiv.com/ .

2.3 Всеки потребител може да се свържете със „Здравена“ ЕООД, както следва:

 • за поръчки на телефони +359 878 474 751
 • за консултации – на тел. +359 878 31 66 10
 • чрез формата за контакт на сайта
 • сайтът предоставя богата и обстойна информация за предлаганите продукти, които можете да закупите или чрез онлайн платформата, или на място в магазина на адрес: гр. Пловдив, ул. Полковник Бонев № 17, или чрез поръчка по телефон.

2.4 Работното време:

 • от понеделник до петък – от 10:00 до 18:00 часа
 • събота – почивен ден
 • неделя – почивен ден

3. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

3.1 Общите условия са задължителни за всички потребители на сайта https://sibirskozdrave-plovdiv.com/. Под „ПОТРЕБИТЕЛ“ следва да се разбира всяко лице, което е заредило на устройство (телефон, таблет, лаптоп, компютър и др.) онлайн магазин с домейн https://sibirskozdrave-plovdiv.com/, независимо дали извършва поръчка, или не.

3.2 Потребителят изрично заявява, че е запознат с настоящите Общи условия, и всяко негово действие или бездействие след зареждане на сайта в браузъра представлява електронно волеизявление, че е съгласен с настоящите Общи условия.

3.3 При поръчка чрез сайта потребителят изрично заявява и потвърждава, че се е запознал внимателно с настоящите Общи условия и се е съгласил да ги спазва.

3.4 „Здравена“ ЕООД има право да извършва промени на условията за ползване по всяко време по собствено усмотрение или ако те са наложени по силата на влязъл в сила нормативен акт.

3.5 Тези промени влизат в сила след публикуването им на сайта. В този смисъл, Вие като клиент, имате задължение да правите справки за евентуални промени на Общите условия на сайта, при всяко негово използване.

3.6 При поръчки, направени преди промените, остават в сила тези Общи условия, които са били актуални към датата на поръчката.

3.7 Изображенията на продуктите в сайта имат информативен и насочващ характер, съответно доставените продукти могат да се различават от изображенията, поради промяна на дизайна им или опаковката им. „Здравена“ ЕООД не носи отговорност за тези промени.

3.8 Характеристиките и цените на продуктите, описани в сайта, могат да бъдат промянени от „Здравена“ ЕООД по всяко време и могат да съдържат технически грешки.

3.9 Сайтът може да съдържа линкове към други електронни адреси. „Здравена“ ЕООД не носи отговорност за политиката на поверителност на сайтове, които не администрира, както и за друга информация, съдържаща се в тях.

3.10 Всички цени на продуктите на сайта са крайни, обявени са в български лева (BGN) с включено ДДС и всички други изисквани по закон данъци или такси. 

3.11 Всичките стоки се продават и доставят до изчерпване на количествата, дори това да не е изрично отбелязано в сайта. Стремим се да обновяваме своевременно наличностите, но не гарантираме пълна точност за наличност на даден продукт.

3.12 „Здравена“ ЕООД  не носи каквато и да е отговорност за каквито и да е разходи, свързани с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от КУПУВАЧА по повод на самата транзакция, както и в случаите на обмен на валута, прилагани от банката, издала картата на клиента в случаите, в които валутата е различна от BGN. Разходите, свързани с подобни плащания, са единствено за сметка на КУПУВАЧА.

4. УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА НА ПРОДУКТИ

4.1 Всеки един КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ може да направи поръчка като се регистрира в сайта като „ПОТРЕБИТЕЛ“ или да пазарува като „ГОСТ“.

4.2 На всеки КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ е позволен достъпът на сайта за регистрация.

4.3 „Здравена „ ЕООД си запазва правото, по своя преценка и без предизвестие, да ограничи достъпът на даден КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ до сайта https://sibirskozdrave-plovdiv.com/ и/или да изтрие всеки акаунт в сайта.

4.4 КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ може да прави поръчки на сайта чрез добавянето на желаните продукти в пазарската кошница, следвайки стъпките, указани в сайта, за да завърши и изпрати съответната ПОРЪЧКА.

4.5 Добавянето на един продукт в пазарската КОШНИЦА, без да бъде приключена покупката, не води до регистрация на поръчката и автоматично запазване на продукта.

4.6 Добавените продукти и техните количества в пазарската КОШНИЦА могат да бъдат редактирани и визуализирани, преди да се премине към стъпка „ПЛАЩАНЕ“. 

4.7 При избор и потвърждаване на начина на плащане всеки КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ се съгласява с настоящите Общи условия. 

4.8 „Здравена“ ЕООД не носи отговорност за верността на данните от поръчката. Всички негативни последици от подаване на невярна и/или неактуална информация относно доставката – вид, количество на продуктите, които са поръчани, както и данните за доставка на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ – имена, адрес, телефон, са за сметка на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ.

4.9 С потвърждаване на поръчката на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ той се съгласява Администратора на сайта,  да се свърже с него пo е-поща или телефон, за да потвърди приемането на направената поръчка. КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ следва да посочи на администратора с коя куриерска фирма желае да бъдат доставени продуктите.

4.10 Поръчки се потвърждават от 10.00 ч. до 18.00 ч.

4.11 Поръчки, направени след  13:00 ч., се обработват на следващия работен ден.

4.12 Поръчки, направени извън работното време или в официалните празнични дни, се приемат и се обработват на следващия работен ден.

4.13 „Здравена“ ЕООД има право да откаже да изпълни направената от на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ поръчка, за което следва да го уведоми по дадения от него телефон или електронна поща. Анулирането на поръчката не води до  каквато и да е отговорност или последващо задължение на някоя от страните спрямо другата във връзка с нея и съответно никоя от тях няма право да търси от другата обезщетение за анулирането й в следните случаи:

– неприемане от страна на банката-издател на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ на транзакцията при онлайн плащане;

– осъществяване на паричната транзакция, което не води до постъпване на средства по сметка на „Здравена“ЕООД при онлайн плащания

– предоставените от на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ данни в сайта са непълни и/или грешни.

4.14 В случай, че поръчан и предварително платен продукт от КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ не може да бъде доставен от „Здравена“ЕООД, то последното следва да информира за това КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ и да възстанови по посочена от последния банкова сметка платения, но недоставен продукт, в срок до 7 (седем) дни от датата, на която „Здравена“ ЕООД е установило този факт. 

4.15 На основание чл. 50 от Закона за защита на потребителите при сключване на договор от разстояние – при онлайн поръчка през сайта или по телефона, КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ може да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да плаща каквито и да е разходи, в 14-дневен срок от получаването на продукта. За целта КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ  следва да уведоми „Здравена“ ЕООД за отказа си от договора. Връщането на продукта е за сметка на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ. Съгласно чл. 55 от Закона за защита на потребителите продуктът следва да бъде върнат най-късно до изтичането на 14-дневен срок, считано от датата, на която е уведомил „Здравена“ ЕООД, че се отказва от договора.

4.16 Продуктът следва да бъде върнат на адреса на „Здравена“ ЕООД, посочен в настоящите Общи условия, в състоянието, в което е получен – в оригиналната си опаковка, неразпечатан, без следи от употреба, нарушен вид или зацапване, с пълна окомплектовка (брошури, упътване, описание и др.), в добър търговски вид. Връщането на продукта/тите е за сметка на  клиента.

5. ПЛАЩАНЕ

5.1 Продуктите могат да бъдат заплатени чрез наложен платеж в деня на тяхното получаване чрез куриерските фирми ЕКОНТ, СПИДИ и ИНТЕРЛОГИСТИКА, с плащане по банков път  (ЗДРАВЕНА ЕООД, IBAN: BG89BGUS91601007580200, BIC: BGUSBGSF).

5.2 При плащане по банков път, „Здравена“ ЕООД не носи каквато и да е отговорност за каквито и да са разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ или неговата банка, по повод на самата транзакция, както и в случаите на обмен на валута, в които валутата е различна от BGN. Разходите, свързани с подобни плащания са единствено за сметка на КУПУВАЧА.

5.3 При доставка с наложен платеж дължимата сума се заплаща на куриера при получването на стоката (НЕ СЕ изисква предварително плащане), с което договора за доставка на продуктите се счита за изпълнен и от двете страни.

5.4 Поръчаната стока се доставя подходящо опакована, съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка.

5.5 Разходите по доставка се заплащат от КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ при получаване на доставката заедно с цената на доставените продукти, освен в случай на безплатна доставка.

5.6 Стойността на доставката зависи от теглото на стоката и стойността на наложения платеж на съответната куриерска фирма, избрана от КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ.

5.7 Продуктите могат да бъдат доставени с опция „ПРЕГЛЕД“ само при предварително оговаряне по телефон от двете страни. В случай, ако тази опция бъде потвърдена, при ОТКАЗ, от страна на  КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ след „ПРЕГЛЕД“, връщането на пратката е за сметка на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ.

6. СРОКОВЕ И ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИ

6.1 „Здравена“ ЕООД се задължава да доставя поръчаните и заплатени продукти по начин, указан в поръчката.

6.2 „Здравена“ ЕООД осигурява подходящото опаковане на продуктите и изпращането на съпътстващите документи (при наличие на такива).

6.3 „Здравена“ ЕООД извършва доставката на продуктите само на територията на България. За доставки в чужбина, моля да се свържете с нас на тел: +359 878 474 751.

6.4 Условия за безплатна доставка: при поръчка на продукти на стойност над 200 лева (с ДДС) до офис на куриерска фирма СПИДИ.

6.5 За доставки с по-голям обем и тегло се прилагат съответните тарифи на избраната от КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ куриерска фирма.

6.6 Продуктите се изпращат след ПОТВЪРЖДЕНЕ по телефона.

6.7 Доставки не се извършват в неделя и официални празници.

6.8 Доставка за страната – от 1 до 3 работни дни след изпращане на поръчката. „Здравена“ ЕООД не носи отговорност, ако има забавяне на доставката от страна на куриерската фирма.

7. СТОКИ, ЗА КОИТО КЛИЕНТЪТ НЯМА ПРАВО НА ОТКАЗ

7.1 Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

– при доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от Продавача и които могат да настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ;

– при доставка на стоки, изработени по поръчка на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ или съобразно неговите индивидуални изисквания;

– при доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

– при доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето.

8. РЕКЛАМАЦИИ

8.1 Рекламации относно доставени стоки, които са счупени, се приемат само ако те са направени в присъствието на куриер при получаване на пратката. В такъв случай се съставя протокол, който се подписва от получателя и куриера. В случай на увредена стока стойността на продуктите е за сметка на „Здравена“ ЕООД. Рекламацията може да се направи в срок от 1 работен ден от получаване на пратката. „Здравена“ ЕООД се задължава да впише рекламацията в съответния регистър съгласно чл.127, ал.2 от Закон за защита на потребителите.

9. БИСКВИТКИ

9.1 Сайтът https://sibirskozdrave-plovdiv.com/ използва „бисквитки“. „Бисквитката“ е малка част от текст, изпратен до браузър на потребител  от посетен от него уебсайт. При следващо посещение в същия сайт потребителят ще бъде улеснен, а сайтът ще бъде по-полезен за него, по-персонализиран. Тя помни информация от търсенето му, нап-р местоположение, използван език, предпочитания и др.

10. ПОВЕРИТЕЛНОСТ

10.1 Клиентът се съгласява, че като предоставя каквито и да е свои лични или други данни на „Здравена“ ЕООД, той се съгласява, че те могат да бъдат използвани от последния за следните цели от „Здравена“ ЕООД:

– поддържане на акаунта на КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ, включително регистриране на поръчки, изпращане на поръчани продукти, осъществяване на поръчаните услуги, фактуриране, разрешаване на спорове с Клиенти по повод техните Поръчки или разглеждане на исканията им

– изпращане на периодични уведомления за Акции по и-мейл.

10.2 С предоставянето на свои данни на „Здравена“ ЕООД (включително и-мейл), КЛИЕНТ/ПОТРЕБИТЕЛ дава изричното си съгласие, с него да се свързват от https://sibirskozdrave-plovdiv.com/ или трети лица, които са свързани с доставката на поръчките.

11. ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

11.1 Що е лични данни?

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано; физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице.

11.2 Що е обработка на лични данни?

Обработка на лични данни е всяко действие или съвкупност от действия, които могат да се извършват по отношение на личните данни с автоматични или други средства, като събиране, записване, организиране, съхраняване, адаптиране или изменение, възстановяване, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване, предоставяне, актуализиране или комбиниране, блокиране, заличаване или унищожаване.

11.3 Информация относно Администратора на лични данни:

 • „Здравена“ ЕООД, ЕИК 203535654, със седалище и адрес на управление: гр.Пловдив, ул. Полковник Бонев № 17, имейл: sz.plovdiv@abv.bg, телефон за контакти: 0878 316 610
 • Информация относно орган, осъществяващ контрол по спазване на законодателството относно защитата на личните данни:
 • Комисия за защита на личните данни, гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, Телефон: 02 915 3 518, имейл:kzld@cpdp.bg, страница в интернет: www.cpdp.bg

11.4 Принципи

Администраторът обработва лични данни законосъобразно и добросъвестно при спазване на строг контрол относно опазването им, изцяло на основание съгласието за обработка на личните данни на купувача – потребител на интернет сайт https://sibirskozdrave-plovdiv.com/.

11.5 Правно основание за обработване на лични данни

„Здравена“ ЕООД обработва лични данни изцяло възоснова на изрично основание съгласието за обработка на личните данни на купувача – потребител на интернет сайт https://sibirskozdrave-plovdiv.com/, получено чрез кликане върху бутон „Съгласен съм личните ми данни да бъдат събирани и обработвани https://sibirskozdrave-plovdiv.com/ (или чрез друг специален бутон), както и възоснова на Закона за защита на личните данни, Регламент 2016/679 и др.

11.6 Чувствителни лични данни

„Здравена“ ЕООД не събира и не обработва лични данни относно пол, расов или етнически произход, политически, религиозни или философски убеждения, членство в синдикални организации, генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние, данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

11.7 Лични данни, събирани от „Здравена“ ЕООД, се съхраняват единствено за целите на счетоводството на дружеството – издаване на фактури и счетоводното им отчитане. Задължителен характер: три имена,телефон,  постоянен адрес

11.8 Срок за съхраняване на лични данни

 • До 5 години – съгласно Закона за счетоводството и свързаните с него актове.
 • След 5-та година информацията се унищожава.

11.9 Начин на съхранение на лични данни – на хартиен носител и в криптирани файлове.

11.10 Начин на обработване на личните данни

Личните данни на потребителите на сайта се обработват от администратора чрез служител, който е специално обучен да обработва, съхранява и унищожава личните Ви данни при спазване на приципите на конфиденциалност, добросъвестност и в съотвествие със законовите разпоредби.

11.11 Получатели на лични данни

Личните данни на потребителите на сайта могат да бъдат предоставени на държавни органи в кръга на правомощията им и при спазване разпоредбите на българското законодателство; на други лица, ако това е предвидено в императивна правна норма; на трети лица, извършващи услуги с цел изпълнение на задължения по сключен договор за покупка през сайта: адвокатски кантори, нотариуси, одитори, счетоводители, дружества, предоставящи съхранение на облачни пространства, доставчици на ИТ и телекомуникационни услуги, дружества, извършващи куриерски услуги и др. Всички горепосочени получатели обработват Вашите данни изключително за целите, за които са били събрани.

11.12 Права на купувачите потребители на сайта относно личните им данни:

 1. Право на достъп до личните си данни – по всяко време купувачите потребители на сайта имат право да поискат информация дали„Здравена“ЕООД обработва личните им данни;
 2. Право на коригиране – по всяко време купувачите потребители на сайта имат право да внесат промяна в данните си, ако последните са непълни или неточни;
 3. Право на изтриване на личните си данни – това право е налице, когато не противоречи на законова разпоредба и когато: администраторът вече не осъществява целите, за които същите са събрани; когато същите са неправомерно събрани; когато потребителите на сайта са упражнили правото си по т. VII; когато с обработката им е нарушена законова разпоредба;
 4. Право на уведомяване за нарушение на сигурността на личните данни
 5. Право на защита по съдебен и административен ред 
 6. Право на обезщетение за претърпени вреди;
 7. Право на оттеглянето на съгласието по всяко време – извън случаите по т. III купувачите потребители на сайта могат по всяко време да оттеглят съгласието си за обработка чрез попълване на форма или чрез искане в свободен текст.
 8. Право на възражение – същото може да бъде упражнено, когато администраторът използва личните данни за директен маркетинг.

11.12 Правата по предходната точка се упражняват чрез подаването на писмено искане до администратора.